USCO Hackathon

10.10.2017

Yhteiskehittämistä ja palvelumuotoilua ihmisten asialla

 
Mitä ja missä?

Ti 10.10.2017 klo 10 - 22 järjestetään palveluiden USCO Hackathon, missä joukko monialaisia tiimejä laittaa suomalaiset palvelut uuteen uskoon. Tapahtuma järjestetään Laurea Leppävaaran tiloissa Espoossa (Vanha maantie 9). USCO Hackathon osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Perinteisesti hackathonit on mielletty työskentelymalleiksi, joissa startuppeja ja kehittäjiä kokoontuu yhteen tietyksi ajaksi työstämään ratkaisuja tiettyyn ongelmaan, ja useimmiten myös jo koodaamaan demoja. USCO Hackathon on kuitenkin palveluiden hackathon, jossa toimitaan ihmiskeskeisen kehittämisen mukaisesti eli lähdetään liikkeelle ihmisistä ja heidän tarpeistaan.

 

Seuraile tapahtumaa somessa #uscohack  niin pysyt perillä uusimmista uutisista
Facebook-tapahtuma löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/1127718887363256/?fref=ts

Lisätietoja tapahtumasta www.uscoproject.fi, Facebook

 

Voit katsoa myös seuraavat USCO Hackathonin videot:

- projektipäällikkö Outi kertoo, mikä USCO Hackathon on

- kaksi USCO Hackathonin fasilitaattoria Ulpu ja Maria kertovat, mitä USCO Hackathonissa tapahtuu

 

Menossa mukana

- startuppeja ja loistavan idean omaavia ihmisiä
- kehittäjämielisiä henkilöitä, kuten muotoilijoita ja opiskelijoita
- USCO-organisaatiot Danske Bank, Keva, Kesko, Fennia, Verohallinto, Silta, Isännöintiverkko, Humap, Laurea-ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Tekes.

Hackathon on maksuton. Tapahtuman priimusmoottorina ja pääsponsorina toimii Danske Bank.

 

Miten?

Startupin ympärille kerätään monialainen tiimi asiantuntijoita, muotoilijoita, ideanikkareita ja opiskelijoita. Tiimit muodostetaan etukäteen ja tiimiytymistä tehdään REAL-työkalulla jo ennen tapahtumaa. Jokaisella tiimillä on oma mentori/ fasilitaattori, joka on Laurea-ammattikorkeakoulun yamk-opiskelija. 12 tunnin ajan tiimit kehittävät palveluita suomalaisille hyödyntäen startupien ideoita ja ketteryyttä, USCO-organisaatioiden pohjalta luotuja asiakaspersoonia, asiantuntijoiden osaamista sekä palvelumuotoilun ketteriä menetelmiä. Päivän päätteeksi ideoista valitaan asiantuntijaraadin sekä yleisön suosikit. Asiantuntijaraadin valitsema voittajatiimille on luvassa kattava PALVELUIDEA ELOON -paketti, joka sisältää ohjausta, tietoa ja materiaalia syntyneen palveluidean eteenpäin viemiseksi. Yleisön suosikille on myös luvassa mukava palkinto.

 

Miksi?

Haluamme suunnitella ja ideoida uudenlaisia palveluita tulevaisuuden Suomelle. Hackathonin taustalla on 1,5 vuoden yhteistyö kahdeksan suomalaisen organisaation (Danske Bank, Fennia, Humap, Isännöintiverkko, Kesko, Keva, Silta ja Verohallinto) kanssa. Yritysten kanssa olemme keskittyneet johtamisen, työhyvinvoinnin, asiakasymmärryksen ja palveluiden kehittämisen teemoihin ja olemme tarkastelleet teemoja digitalisaation näkökulmasta.

USCO Hackathonissa ristiinpölytetään näkemyksiä, osaamista, ideoita ja pelkoja digitalisaation ympäriltä ja katsotaan tulevaisuuteen. Kaikki työskentely perustuu syvään asiakasymmärrykseen, kuten nykyaikaisessa palveluiden kehittämisessä tuleekin tehdä. Yhteiskehittämisen ja palvelumuotoilun menetelmillä luomme uusia ja kehittyviä palveluita suomalaisille - aitoon asiakasymmärrykseen perustuen ja globaalin näkökulman huomioiden.

Yhdistetään suomalaisten organisaatioiden voimat, startupien innokkuus ja kehittäjämielisten idearikkaus. #Elänyt ja tule mukaan! Tämä palvelumuotoilun hackathon on meidän USCOlaisten ja teidän mukaan tulevien lahja 100-vuotiaalle Suomelle – eiköhän siis anneta sellainen lahja, joka muistetaan vielä vuosienkin päästä!

 

USCO Hackatonia tukemassa

 

Projektin sivuille


Yhteistyössä